25 jaar getrouwd
17-12-1982
Het is zomer 1978 als ik Riet tijdens mijn vakantie met mijn ouders in het Limburgse Beek leer kennen, op 29-07-78 volgt ons eerst afspraakje om samen naar de bioscoop te gaan.
Vanaf dat moment is het zoals ze dat tegenwoordig zeggen  "aan" of "zijn we op elkaar".
Later tijdens die vakantie brengt Riet haar eerste bezoek aan het Ubbergse Beek.
We starten om elkaar, gezien de afstand een maal per 3 weken te zien maar al snel wordt dit om de 14 dagen gevolgd door ieder weekend.
De eerste twee jaar reis ik weekelijks met de trein maar na het behalen van mijn rijbewijs in 1980 ieder weekend met de auto.
Bijna 4 jaar na onze kennismaking in augustus 1982 ontvangen we een bericht dat we in aanmerking komen voor een woning in Millingen a/d Rijn en worden alle van te voren al vaak besproken trouwplannen ten uitvoer gebracht op 17 december 1982.
In juli 1989 wordt ons gezin uitgebreid met de komst van Nicole en in februari 1995 met de komst van Tamara.

Als Riet in juni 2002 de diagnose A.L.S. krijgt staat ons gezin voor een tijdje letterlijk en figuurlijk op z'n kop.
Gelukkig weten we met z'n alle de draad weer aardig op te pakken en proberen nog steeds zo veel mogelijk te genieten ondanks de beperkingen die met de jaren toenemen.
Ons uitstapje
In Augustus 2007 krijgen we een enveloppe aangeboden namens wederzijdse familie met daarin een aanbod om het weekend van 14-12-07 t/m 17-12-07 door te brengen op het park Klein Ruwinkel van Landal Greenparks te Scherpenzeel.
Hoewel het natuurlijk moeilijk te voorspellen is hoe het ons dan vergaat nemen we het aanbod natuurlijk graag aan vooral als ons ook medegedeeld wordt dat alles voor ons geregeld gaat worden.
Voor het zover is heb ik zelf nog wel 'n keer contact met de zorggroep West-Veluwe over de technische details over de aanpassingen die moeten worden geplaatst.
Vrijdag 14-12-07  

Na een goede nachtrust zijn we weer vroeg uit de veren. Op het moment dat de thuiszorg arriveerd heeft Riet de ogen al open en kunnen we eigenlijk gelijk beginnen met de verzorging waarbij de spullen die dan nog gebruikt worden gelijk worden ingepakt.
Rond 11:45 verschijnen mijn broer en schoonzus, die een bestelauto hebben weten te regelen waarin de douchstoel pas en omdat er nog wat ruimte over is kan ook het nachtkastje mee.
Nadat Riet haar sondevoeding heeft gehad vertrekken we rond 14:15 met twee auto's en de bus richting Scherpenzeel.
Daar aangekomen blijkt de de beloofde drempelplaat en niet is maar omdat ik er zelf een heb en nog wat extra klosje kan inzetten kan Riet met de rolstoel naar binnen.
Bij de volgende verkenning in het huisje, blijkt dat er in plaats van een pasieve een actieve tillift is geleverd maar naar een telefoontje over en weer wordt ook dat opgelost en wordt later op de middag een andere tillift afgeleverd.
Hoewel ook dit niet degene is die we maandag hadden besproken hopen we hiermee wel uit de voeten te kunnen.
Nadat alles een plaatsje heeft gekregen, krijgen we namens de familie's Burgers, Huntjens en Schamp een flink levensmiddelenpakket aangeboden om de dagen door te komen en alle vier nog een envelope met inhoud.
Alsof dat nog niet genoeg is volgt er nog een envelop waarin wordt medegedeeld dat er voor zaterdag en zondag 's morgenso ontbijt bij het huisje wordt bezorgd.
Ook is het er voor Nicole en Tamara zaterdag om 14:00 uur voor 'n uur de tennnisbaan gereserveerd.
Het duurt even voor we van deze verrassingen zijn bekomen.
En namens ons allemaal, grote dank voor iedereen die hieraan zijn steentje heeft bijgedragen.
Als we eenmaal alles goed op z'n plaats hebben staan is het inmiddels tijd om te eten, we besluiten om bij het restaurant hier op het park wat te bestellen.
Nicole en Tamara maken van de gelegenheid gebruik om te gaan zwemmen. Riet en ik genieten even van ons samenzijn.
Als Nicole en Tamara thuis komen, ga ik ook nog even 'n uurtje zwemmen zij het in klein want ik ben even heerlijk 'n uurtje het bad ingedoken. Het was al een tijdje geleden dat ik zo'n uurtje voor mezelf had.
Na nog een tijdje met z'n vieren gezellig te hebben gezeten was het tijd om naar bed te gaan. Omdat we toch te maken hadden met andere hulpmiddelen en een andere "werkruimte" was het even passen en meten maar het is allemaal goed verlopen.
Eenmaal in bed is Riet snel ingeslapen.
Zaterdag 15-2-07

Riet heeft gelukkig goed geslapen, het was eigenlijk even spannend, want buiten dat er natuurlijk een ander welliswar luchtwisselmatras was, was deze een heel stuk dunner en was het de vraag of ze hier goed op zou kunnen slapen.
Ook bleek het voetendeel van het bed niet omhoog gezet te kunnen worden. Omdat het een zes persoons huisje was en Riet en ik zelf onze slaapspullen meegenomen hadden kon ik de over gebleven dekbedden gebruiken om de voetsteun te verhogen.
We zijn redelijk optijd opgestaan maar voor mij begon de dag met een flinke hoofdpijn die na het innemen van 'n paar aspirine na 'n tijdje verdween.
Omdat we gisteren tijdens het naar bed gaan last hadden van een deur die door een deurstop niet verder open kon, heb ik 's morgens deze deurstof eerst van de vloer verwijderd. Rond 10:00 uur verscheen een rijkelijk ontbijt voor ons drieën. Terwijl Nicole en Tamara weer zijn gaan zwemmen heb ik Riet verder verzorgd.
Tewijl Nicole en Tamara 's middags aan het tennissen waren, kregen wij bezoek van 'n zus en zwager die hier in de buurt wonen, en hebben we 'n gezellige middag gehad.
Na het nuttigen van de pannenkoeken uit het levensmiddelenpakket zijn Nicole en Tamara naar de sauna, romeins stoombad en natuurlijk het zwembad geweest. Omdat ze wat eerder terrug waren hebben we er met z'n alle in het huisje een gezellig avond van gemaakt met wat toastjes. Er werden spellen gespeeld waaraan ook Riet ook mee kon doen.

Voorwoord

25 jaar Huwelijk

Liefde kan pas liefde heten,
als ze door trouw bevestigd is.
Als ze standhoudt in het leven,
ook in moeite en gemis.

Liefde kan pas liefde heten,
als de  trouw haar heeft gevoed.
Liefde, het is er het eerst van alles,
maar ..... de trouw volgt op de voet.
Zondag 16-12-07

In de vroege uurtjes van deze nieuwe dag is Riet heerlijk in de rolstoel in slaap gevallen en omdat ze heerlijk sliep heb ik haar lekker laten slapen tot ze om 2:30 wakker werd.
Riet heeft besloten om verder te slapen in de rolstoel zodat ze morgenvroeg ook het ontbijt kan meemaken.
Omdat de verzorging nogal wat tijd in beslag neemt zou dat anders niet lukken. Riet is daarna wel veel wakker geweest, dit komt ook wel vaker in bed voor en is dus niet te wijten aan het slapen in de rolstoel.
Toen om 10:00 uur het ontbijt werd bezorgt kon Riet dan ook de volle doos bewonderen en niet zoals gisteren de lege doos. Na het eten zijn Nicole en Tamara weer gaan zwemmen en heb ik Riet verzorgd en heb ik even rustig een kopje koffie kunnen drinken.
's Middags kregen we een bezoektje van een nicht met echtgenoot en kinderen die we ook al een tijdje niet meer hadden gezien. Na het avond eten zijn Nicole en Tamara nog even gaan zwemmen, nadat ze hier van zijn terug gekomen ben ik nog even lekker in bad gegaan, terwijl de dames de spullen niet meer nodig waren alvast ingepakt hebben.
Maandag 17-12-07

Na een korte maar wel goede nachtrust sta ik om 5:00 uur op en start om 5:30 uur
met de verzorging van Riet. Tussen door leg ik wat spullen klaar die we voor de verzorging nog nodig hebben of voor de terug weg. De rest wordt netjes bij elkaar gezet om ingepakt te worden.
Ook Nicole en Tamara zoeken hun spullen bij elkaar, pakken de
levensmiddelen weer in en doen de laatse afwas.
Als mijn broer en schoonzus om 10:00 hun opwachting maken zijn we dan ook zo goed als klaar voor vertrek alleen
moet er nog even gezogen worden maar dat kan pas als alles in de auto's staat want op deze manier is er namelijk niet
veel vloerruimte meer over.
Het is 11:30 uur als we Landal Greenpark "Klein Ruwinkel " afrijden en weer richting huis vetrekken.
Als we thuis aankomen wacht ons nog een verrassing er is amelijk een mooie boog aangebracht met het cijfer 25 in zilver.
Het verwijst naar een mijlpaal die we niet verwacht hadden te halen, toen we vrorig jaar 24 jaar waren getrouwd.
Ook binen was er het nodige gebeurd, de kerstboom stond mooi opgetuigd en de verschillende kerstversieringen zorgde voor een warm onthaal.
Nadat alles uitgepakt was hebben even bakje koffie gedronken, samen met de "daders" van de versieringen thuis en mijn broer en schoonzus.
Hierna was het zaak om zoveel mogelijk de spullen op z'n plaats te krijgen en te zorgen dat Riet's bed weer in orde gemaakt zou worden.
's Avond hebben we onze trouwdag herdacht en hebben we samen met Monique, de buren, mijn moeder en mijn broer en schoonzuster er nog een gezellige avond van gemaakt.
Onze dank gaat uit naar iedereen die onze trouwdag 25 jaar geleden niet is vergeten en de vele kaartjes, bloemen en telefoontje hebben ons goed gedaan.
Als 's avonds de thuiszorg weer komt proberen we weer te gaan wennen aan het dagelijkse ritme, ook de komst van nachtzorg brengt ons weer terug in de realiteit.
Foto's van ons weekendje uit naar Landal Greenparks "Klein Ruwinker" in Scherpenzeel