Riet 's Droom dag
In maart krijgt Nicole het idee om voor Riet iets te gaan regelen, na wat uitvragen blijkt dat Riet het heel leuk zou vinden om een keer naar een musical te gaan.
Het volgende probleem is de realisatie van zoiets. Na wat navragen bij mensen die regelmatig bij ons komen krijgt ze de tip om eens te kijken bij de
dreamfoundation maar eenmaal enthousiast begint ze zelf vast om het e.e.a. te regelen.
Zo worden er kaartjes gereserveerd voor de voorstelling van Beauty and the Beast op 20 augustus in Den Bosch.

Om het financieel mogelijk te maken begint ze sponsors te zoeken onder familie, vrienden en bekende.
Eind april meldt de stichting
Dreamfoundation zich, er wordt een medische verklaring opgestuurd en kort daarop krijgen we te horen dat zij een droom van Riet uit willen laten komen en nog de zelfde avond volgt er een intake gesprek en wordt Riet's droom geinvetariseerd.

Met de vele vragen die we voorgeschoteld krijgen, blijkt dat er waarschijnlijk toch meer geregeld moet worden dan we in eerste instantie denken om Riet een droomdag te kunnen laten meemaken een echte dagdroom dus.

Om het nodige geld bij elkaar te krijgen gaan zowel de
dreamfondation als wij zelf actief zoeken naar sponsorseventuele bijdrage kunnen worden gestort op rekeningnummer 1051.17587 t.n.v. T.J.L. Burgers te Millingen a/d Rijn o.v.v. sponsoractie.
Ook is er een eigensite door Nicole gemaakt waarop de vorderingen van de actie te zien zijn deze site is te vinden op
www.nburgers.come2me.nl.

Onze dreamchaser heeft mogelijk een eerdere mogelijkheid gevonden om naar de musical te kunnen gaan het zou dan gaan om 11 mei in Apeldoorn naar een avond voorstelling.

Na diverse telefoontjes wordt de dag steeds meer ingevuld, omdat de avond voorstelling pas rond 22.45 afgelopen is wordt er een slaapplaats voor de nacht geregeld,
hotel de keizerskroon in Apeldoorn.

Het e.e.a. betekend wel dat ook Riet's bed, douchstoel en tillift mee zullen moeten, voor dat we het weten heeft onze dream chaser Etienne het e.e.a. geregeld.

Het blijkt dat
hotel de keizerskroon in Apeldoorn grenst aan paleis het Loo, er wordt ook gekeken of we daar nog een bezoekje aan kunnen brengen.

Maandag 8 mei aan het begin van de avond, horen we boven ineens een hoop gejuich, Nicole heeft het verlossende mailtje gekregen.
Alles is accoord, donderdag de 11e gaan we dus naar de
Musical Beauty and the Beast.
Hier onder volgt het verslag van Riet 's droom dag:

Als op donderdag 11 mei 2006 zo rond 12.00 uur alle genodigde voor het beleven van Riet 's droom dag bij ons geariveerd zijn genieten we nog even van een kopje koffie en een stukje gebak.
Eerder die morgen heeft een medewerker van de firma
Beenhakker bij ons in huis het bed van Riet afgebroken en in een vrachtwagen geladen en samen met de douchestoel en de tillift deze naar hotel de keizerskroon gebracht.

Als wij thuis zover alles ingeladen hebben, vertrekken we rond 13.30 met het hele gezelschap richting Apeldoorn alwaar we rond 15:15 aan kwamen met gelukkig maar een sanitaire stop voor Theo.

Bij aankomst bij hotel de keizerskroon worden we door de directeur van de Bilderberg Hotel keten persoonlijk welkom geheten.
Waarna we uit worden genodigd om plaats te nemen op het terras voor een drankje.
Rond 16:45 vertrekken we naar onze kamer waar inmiddels alles netjes op z'n plaats staat en we ons gaan omkleden en opfrissen voor het diner.

Het voorgerecht bestaat uit Rundercarpaccio met geroosterde pijnboompitten en old amsterdam kaasschaafsel, gegarneerd met met gemende soorten sla met knoflook /komkomer dressing, het hoofdgerecht was verrukkelijk, een zacht gegaarde moot zalm, op een spiegel van beurre blanc sauce metasperges met ei, geserveerd met aardappelpuree en verse bladspinzie tot slot is er het nagerecht, den duo van vanillie en frambozen ijs geserveerd met verse aardeien, meloen, mandarijn en ananas.

Onderwijl is er nog even contact met Dream chaser Etienne om te informeren of alles naar wens is en te vertellen wat de volgende stappen zijn.

Na de lunch vertrekken we rond 19.15 naar het
Orpheus theater dat maar 6 minuten rijden van het hotel is.
Na de fantastische voorstelling van
Beauty and the Beast, hebben we nog even met enkele leden van de cast gesproken o.a. Chantal Janzen, Carlo Boszhard, Ger Otte, Mariska v/d Kolck, Ben Cramer.
In het Orpheus theater wordt ook afscheid genomen van Riet's vriendinnen, die van daar uit de thuisreis weer gaan aanvaarden terwijl wij weer terug rijden naar het hotel.
Het is dan inmiddels rond twaalf uur dus we vertrekken naar onze kamer.

Vrijdag morgen 12 mei 2006 zijn we weer optijd op want er wacht ons nog een fijne dag, het weer werkt weer helemaal mee.
We hadden besloten om het ontbijt in twee groepen te verdelen, eerst zouden medewerkers van de thuiszorg gaan eten, en daarna Nicole, Rob, Tamara en Theo.
Na het ontbijt belde de medewerker van de firma
Beenhakker om het bed en de overige spullen weer op te halen, het kon allemaal niet mooier gepland zijn.

Na het bedanken van de medewerker van het hotel voor de gastvrijheid vertrokken we naar de personeels ingang van het
paleis het Loo waar we vanaf 12.00 uur verwacht werden in het theehuis voor de lunch, ook hier was het sleutel woord familie Burgers en dreamfoundation voldoende om extra deuren te openen, waarna we plaats konden nemen aan een gereserveerde tafel, waar we ons opnieuw konden laten verwennen.

Hierna hebben een ronde gemaakt door
paleis het Loo om eens een kijkje te nemen in vervlogen tijden, omdat het weer ook lekker meewerkte hebben we nog een mooie wandeling kunnen maken door de paleis tuin.Bij het verlaten van paleis het Loo, bleek dat koningin Beatrix net paleis het Loo verliet i.v.m. met openen van een tentoonstelling van schilderijen van koningin Wilhelmina, dus dat hebben we ook nog maar even mee gepikt.

Helemaal voldaan zijn we met z'n alle weer richting huis gereden, daar wachte ons echter nog een verrassing, een versiert huis, een grote bos rode rozen namens de dreamfoundation, een mooie bos bloemen namens de buurt, en nog meer bloemen, wensen, voor ons een ontroerend moment.

Voor ons was dit een uitstapje dat we nooit meer zullen vergeten.
Onze dank gaat dan ook uit naar velen, de sponsers, de
dreamfoundation, de buurt en iedereen die meegedaan heeft om deze dagen voor ons geslaagde dagen te maken.

Iedereen bedanken zou een onmogelijke opgave zijn, te meer omdat we niemand over willen slaan, ook niet de mensen die achter de schermen actief voor ons zijn geweest.

Het is fijn om te ervaren dat er in deze gejaagde tijden mensen zijn die (zoals dat zo mooi in ons gastenboek werd omschreven) elkaar 'n hand willen reiken.

Mensen allemaal bedankt uit het diepst van ons hart.
Foto 's van Riets droom dag
Terug naar de MSN web-log site
Terug naar de MSN Web-log site
Foto 's van Riet 's droom dag